Посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн анализира представянето на

...
Посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн анализира представянето на
Коментари Харесай

Германският посланик: В мача с Англия ни липсваше "сърце на лъв"

Посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн проучва представянето на Бундестима на европейското състезание по футбол. Играчите на Германия отпаднаха от конкуренцията за купата, откакто на осминафинал изгубиха дербито с Англия.

" Наскоро си приказвах доста дълго с Краси Балъков и научих от него, че в България се споделя, че " един футболист би трябвало да играе със сърце на лъв ". Това може би малко липсваше в мача с Англия. Но в случай че се погледнат гениите, които са на върха в немския футбол, тогава съм огромен оптимист, че ние още веднъж можем да вземем завоя и че в бъдеще ще забележим още веднъж борбения немски народен футболен тим, както всички сме привикнали и обичаме да ги гледаме ", съобщи Айххорн.

Снимка: Reuters

Посланикът е почитател на " Борусия " Дортмунд от дете и до през днешния ден стиска палци за " жълто-черните ". С шал на любимците си той поздрави " Пирин " за влизането в елита на българския футбол преди няколко седмици.

" Борусия " Дортмунд моят тим, още откогато бях малко момче. Тогава те завоюваха европейската купа (Купа на носителите на купи през сезон 1965/1966). Много звезди от отбора играеха в националния тим. И когато си възпитаник, несъмнено, впечатляваш от такива неща. Аз съм играл също и в един селски футболен тим Бавария, десен бранител, и там екипът ми беше черно-жълт. Може би идва от там ", изясни Айххорн.

Според посланика от футбола може да се печели, само че парите не би трябвало да са фактор при развиването на млади гении.

" Какво може да се направи с цел да се върне българският футбол там, където е бил? През 1994 година България изхвърли Германия от международното. Някъде там вътре към момента малко ме боли. Мисля, че това още веднъж може да се реализира, тъй като България е футболна нация. Тогава имаше огромни гении, през днешния ден има огромни гении. Въпросът е по какъв начин може да се подкрепят на тези гении? Как може да се подкрепи младежкият футбол? ", сподели той.

" Не би трябвало да се търсят гении единствено в огромните градове. В селата могат да се намерят страхотни футболисти. На тях би трябвало да им се помогне. За това са нужни малко пари. Във футбола има пари. Струва ми се доста е значимо, да не зависи от това какъв брой пари имат родителите на гения, а би трябвало системата по този начин да се построи, че да развива гениите. И тогава българският футбол още веднъж ще бъде в първите редици на европейския и международния футбол ", добави Айххорн.

Негово превъзходителство към момента си спомня с усмивка за разгромната победа на Германския отбор над Бразилия със 7:1 на международното състезание в Бразилия през 2014 година

" Репортерът от немската телевизия сподели тогава и това е едно незабравимо изречение: " Уважаеми дами и господа, в случай че по-късно сте присъединили тв приемниците си и в този момент виждате да написа 5:0 за Германия, то вие не сънувате. Истина е. ", спомня си Айххорн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР