Посланик Джим О‘Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите

...
Посланик Джим О‘Брайън, ръководител на Офиса за координиране на санкциите
Коментари Харесай

Митов: Санкциите, наложени върху Горанов, не могат да опетнят всички в ГЕРБ

Посланик Джим О‘Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати, пред „ Труд News “: Разширяването на листата „ Магнитски “ е сигнал към българските управляващи.

Санкциите, наложени върху Владислав Горанов по закона “Магнитски ”, не могат да опетнят всички в партия ГЕРБ. Това съобщи пред NOVA Даниел Митов. 

“Би било добре да се видят ясни доказателства от Съединени американски щати и те да се употребяват от институциите, които се занимават с следствие ”, добави Митов. 

Той съобщи, че ГЕРБ е заела позицията си по проблема: “Винаги сме държали на това българският политически диалог да докара до това в България да се развиват механизмите, гарантиращи върховенството на правото и битката с корупцията. Това е нашата позиция ”, безапелационен е Митов, само че отхвърли да е обсъждано изключването на Горанов като член на партията. 

“Хората, които са доста гръмогласни по тематиката “Магнитски ” ни докараха Румен Радев, а Демократична България унищожиха личния си претендент за президент, с цел да му оказват помощ ”, разяснява още Митов. 

По думите му в България е необходим закон за лобизма, както и промени върху превантивната част. И даде образец - “Как един министър реализира срещите си с трети лица, какви протоколи се водят, има ли обществен график за тези срещи ”. 

По думите му има страни, които ползват сходен вид механизми, само че те би трябвало да бъдат допълнени, с цел да служат като превантивна мярка у нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР