Поскъпването на слънчогледовото олио се дължи на липсата на суровина

...
Поскъпването на слънчогледовото олио се дължи на липсата на суровина
Коментари Харесай

Защо поскъпна олиото?

Поскъпването на слънчогледовото олио се дължи на неналичието на суровина поради неприятната годишна продукция от 2020 година. Възходящ тренд на цената се следи от август насам - имаше първо повишаване до 2,80-3,00 лева, последва още едно повишаване с 15-20 ст. и сега сме на равнища 3,10-3,20 на едро. Това изясни в ефира на ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

По думите му, на интернационалните тържища се следи денивелация близо 1 000 $ ", което сопред него никак не е малко.  " Това е най-много поради международния дефицит на слънчогледово зърно и неприятната годишна продукция ", още веднъж акцентира той.

Според Владимир Иванов се чака още един постъпателен тренд, само че повишаването няма да е доста поради прогнозите за много добра годишна продукция.

В отговор на въпрос за цената на хляба Иванов означи, че през последните 2 години при всички типове потребители на земеделска продукция за преправка, цената на труда внезапно се е покачила. 

" На процедура имаме безусловно обективната потребност от повишаване на цената. На фона на увеличение на разноските на въпросните преработватели, смяната в цената на хляба е незначителна ", изясни той и добави, че това повишаване не буди паника, тъй като приходите в сектора са нарастнали с повече от 70%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР