Пощенският клон в санданското село Горно Спанчево, който обслужва и

...
Пощенският клон в санданското село Горно Спанчево, който обслужва и
Коментари Харесай

Затварят пощенски клонове: Как хората в две пирински села ще получават пенсиите си?

Пощенският клон в санданското село Горно Спанчево, който обслужва и жителите на планинското село Пирин ще бъде затворен на 1-ви юли. Новината изненада неприятно жителите и на двете села, които са най-вече възрастни хора, съобщи Би Ти Ви.

„ До затварянето на пощенския клон се стигна, откакто постройката на пощата в с. Горно Спанчево бе продадена от община Сандански. Кметът даде обещание да откри друго място, без това Български пощи да заплащат наем “, съобщи Велична Тагарева, куриер в с. Горно Спанчево.

Въпреки това пощенският клон затваря.

„ Хората са най-вече възрастни. Имат потребност от обслужване. Пенсиите ще идват един път месечно, само че абонаментите за вестниците “, сподели кметът ма с. Пирин Георги Влахов.

Хората желаят пощата да остане да работи.

" Това са едни от най-отдалечените обитаеми места в общ. Сандански. И това, в действителност ще сътвори доста усложнения на жителите на тези две села. Община Сандански в диалог с регионалното управление на пощите пое ангажимент и даже към този момент имаме и контракт с РПК-Пирин, в което да създадем още по-добри условия в с. Горно Спанчево, тъй като в действителност там помещението бе неугледно ", сподели кметът на община Сандански Атанас Стоянов.

" В момента имаме готово, да предоставим доста по-добро помещение и за кметството, и за пощата в с. Спанчево, с цел да може тези обществени услуги, които оферират " Български пощи ", а явно, друга работа няма по какъв начин да ги предлага в тези отдалечени места, и за възнаграждение на пенсии, и за възнаграждение на консумативи- ток, вода. Закриването на този клон ще сътвори доста, доста усложнения, по този начин, че моля, в действителност за преразглеждане и за проверка на това решение ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР