Пощенската станция изплаща суми от пенсия и по изготвен от

...
Пощенската станция изплаща суми от пенсия и по изготвен от
Коментари Харесай

Кога се изплаща пенсия с пенсионен запис

Пощенската станция изплаща суми от пенсия и по направен от Териториалното отделение на Национален осигурителен институт пенсионен запис.

Този метод се употребява доста постоянно, а точно: при всяко разпределяне на пенсия първото заплащане постоянно се прави с пенсионен запис; когато има набрана сума от неполучени пенсии за повече от 6 месеца; когато по разнообразни аргументи е належащо доплащане към пенсията за няколко месеца, за част от месеца или за настоящия месец, в случай че пенсията е била спряна по разпореждане на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт.

Пенсионният запис се изготвя от Търговско предприятие на Национален осигурителен институт, след което се предава за погашение в пощенската станция, изясняват специалистите от Национален осигурителен институт.

Все повече хора с орязани пенсии

Пощенската станция уведомява пенсионера за съществуването на пенсионен запис. Сумите от пенсии, преведени с пенсионен запис, се изплащат посредством електронния изплащателен картон на пенсионера при поискване в 20-дневен период от неговото приемане в пощенската станция.
 istock istock
Ако пенсионният запис не се изплати на лицето в 20-дневен период, той се връща от пощенската станция на Търговско предприятие на Национален осигурителен институт, което го е изготвило. За да бъде още веднъж изпратен неполученият пенсионен запис, е належащо лицето да уведоми съответното Търговско предприятие на Национален осигурителен институт.

С пенсионен запис на наследниците се изплащат и неполучени суми за пенсия от умрял пенсионер.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР