"Пощенската марка, посветена на първото Българско председателство на Съвета на

...
"Пощенската марка, посветена на първото Българско председателство на Съвета на
Коментари Харесай

Пуснаха пощенска марка за Българското председателство

"Пощенската марка, отдадена на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, ще остане във времето, както с филателната, по този начин и със символичната си стойност ". Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски по време на стартиране в приложимост на второто пощенско-филателно издание, отдадено на българския мандат като водач на Евросъюза, осведоми БГНЕС.
Печатът за валидиране бе подложен взаимно с министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и изпълнителния шеф на Български пощи Деян Дънешки.
"Марката ще бъде добър спомен за положителната организация по време на Българското председателство. Изданието ще бъде подарявано на участниците в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се състои в София, България, на 17-и май, както и всички останали идните събития в границите на председателството ", добави министър Московски.
Изданието е завършено от художника Парашкев Фереджанов. То пресъздава плаката на българския създател Камен Попов във връзка приемането на България в Европейския съюз. Марката е в тираж 20 000 броя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР