Посетителският център Поморийско езеро ще се превърне в природонаучен филиал

...
Посетителският център Поморийско езеро ще се превърне в природонаучен филиал
Коментари Харесай

Посетителският център Поморийско езеро ще се превърне в природонаучен филиал на Исторически музей – Поморие

Посетителският център " Поморийско езеро " ще се трансформира в природонаучен филиал на Исторически музей – Поморие. Това ще стане посредством утвърден план, с чието финансиране ще бъде осъществен ремонт на центъра и ще бъде закупено профилирано съоръжение, съобщaуьш от пресслужбата на Община Поморие.

През 2020 година Община Поморие получи право на ръководство на Посетителския център " Поморийско езеро ". Преди това центърът бе стопанисван от Сдружение " Зелени Балкани ". През 2020 година изтече подписаният десетгодишен контракт за ръководство на сдружението.  

Чрез решение на Общинския съвет в Поморие и заповед на кмета Иван Алексиев, центърът бе възложен за ръководство на Историческия музей в града, за опазване и насърчаване на активността му. 

Чрез сегашния план Посетителски център " Поморийско езеро ” ще се трансформира във филиал на Историческия музей. Дейностите плануват осъществяване на настоящ ремонт на покривната тераса и дворното пространство, както и доставката и монтаж на система за мониторинг и система за визуализация и експониране на естественото и културно завещание, включваща: екрани, компютри, озвучителна система, интерактивна осведомителна маса и др, осведомиха още от пресцентъра на Община Поморие

Проектът се финансира по Програма за морско дело и риболовство 2014-2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР