„Посещението на министър Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло”, написа

...
„Посещението на министър Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло”, написа
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Посещението на Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло

„ Посещението на министър Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло”, написа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в профила си във „ Фейсбук”.

Днес земеделският министър се срещна с животновъди, чийто животни са били умъртвени от ветеринари поради болест с чума. По-рано денем имаше и митинг, като ветеринарите в началото не бяха позволени.

„ Животните към този момент са избити, поминъкът на хората е лишен. Даваме си сметка, че когато тръгне рискова болест, ограничения би трябвало да се вземат, само че въпросите през днешния ден са повече от отговорите”, написа още Нинова.
Евтаназията на животни в Ямболско ще продължи Земеделският министър Румен Порожанов заяви, че се разискват разновидности за по-високи парични компенсации за умъртвените животни
Тя прикани земеделският министър да се яви в Народното събрание, където да отговори на въпросите на депутати.

В обявата си Нинова пита дали подхванатите от министерството ограничения са пропорционални на болестта с чума и за какво при високата смъртност от заболяването, умрели животни няма.

„ Лъжа е, че хората ще бъдат обезщетени напълно – обезщетенията за убитите животни не са по пазарни цени, което прави невероятно бързото възобновяване на стадата”, показва още Нинова.

Лидерът на левицата упорства и за цялостно следствие тъкмо от кое място е тръгнала болестта по животните, като прикани да се ревизира и оградата по границата с Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР