Посегателството върху въглищните централи, при липса на решение, което да

...
Посегателството върху въглищните централи, при липса на решение, което да
Коментари Харесай

Румен Петков: Посегателството върху въглищните централи съсипва Старозагорския регион

Посегателството върху въглищните централи, при липса на решение, което да подсигурява базови мощности, ще съсипе преди всичко Старозагорския район, само че като цяло, ще бъде тежък удар върху енергийната сигурност на страната и на Балканския район. Това съобщи пред медиите в Стара Загора ръководителят на АБВ Румен Петков и акцентира, че Стара Загора в народен мащаб е гръбнакът на българската енергетика. Като безусловно наложително дефинира той стартирането на процедурата по строителството на АЕЦ „ Белене ". Неизграждането на нуклеарната централа единствено за предходната година е довело до загуби за републиканския бюджет в размер на 3 милиарда.

Петков означи, че съгласно анализите, директно пострадалите в района от прекъсването на въглищните централи надвишават 40 000 души. Според ръководителя на АБВ държавното управление на Кирил Петков е поело ангажимент пред Европейска комисия за понижаване на нездравословните излъчвания по-голям, в сравнение с е било поискано. Той дефинира затварянето на този въпрос от държавното управление на Кирил Петков като цинизъм и едно от най-големите закононарушения през последните 33 години към българския народ и добави, че това е удар върху обществената и икономическа среда у нас.

Румен Петков е безапелационен, че главната теза, която България би трябвало да застъпи пред Европейска комисия, би трябвало да бъде, че може да се мисли за затваряне на базови мощности, след деня на въвеждане в употреба на нови базови мощности. Като извънредно отрицателен факт дефинира Румен Петков неналичието на цялостна енергийна тактика на България в работата на всички държавни управления в последните 33 години, което докара до актуалното сериозно положение на енергетиката ни. Само за три години България от поръчител за енергийната сигурност на района, се трансформира в подвластна страна, разяснява ръководителят на АБВ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР