Португалският нападател Зе Гомеш премина в Черно море през зимната

...
Португалският нападател Зе Гомеш премина в Черно море през зимната
Коментари Харесай

Новата перла на Черно море имал предложение от Барселона

Португалският нападател Зе Гомеш мина в Черно море през зимната пауза против контракт за една плюс една години. Гомеш идва от втория тим на Бенфика и всички почитатели на варненци чакат да вдигне отборната класа в офанзива. Той е роден в столицата на Гвинея-Бисау – град Бисау, само че на 10-годиншна възраст се мести с майка си в Португалия и получава локално поданство.

„ Започнах в школата на Спортинг Лисабон, само че не се получиха нещата и ме взеха в Бенфика. Тренирах и с мъжете, даже имах предложение от Барселона, само че от Бенфика отхвърлиха и ми споделиха, че ще ме постановат. Тръгнах да очаквам своя миг, само че влизах единствено по 5 минути в игра и не получих шанса, който желаех. Да играя единствено за втория тим на Бенфика не ме устройваше. Миналата година играх чартърен в Полша, в този момент също желаеха да се върна в Лехия Гданск, само че за мен това не бе планът, който искам. Нито пък Б тимът на Бенфика. Не желаех да оставам в Лисабон и когато се отвори опция да дойда във Варна, взех решение да се възползвам от новото предизвикателство. Стана доста бързо, единствено за 2-3 дни. Треньорът на Черно море беседва с моя управител, след това беседва и с мен. Харесаха ми неговите мисли, хрумвания и визии за футбола, както и планът „ Черно море “, и споделих „ да “, споделя Зе Гомеш пред "Петел ".

„ Отборът се пробва да играе футбол и това ми харесва. В Полша практикуваха пряк футбол и реших, че не мога да се развия като футболист, до момента в който Черно море играе сходно на Бенфика – нападат и разчитат на повече пасове. Смятам, че това е добра опция за мен. Илиан Илиев ми споделя да не мисля непрекъснато за головете, а за моята игра. Той счита, че по този метод попаденията ще дойдат от самосебе си, без да ги диря. Искам да оказвам помощ на тима да реализира това, към което се стреми, и да бъда екипен състезател. Желая да играя с Черно море в Лига Европа. В Бенфика бях привикнал доста да играя с топката, всеки мач да имам кълбото в краката си и не съм бягал доста. Но в България може би се тича повече и в отбранителен проект би трябвало да се подобря. Като цяло шампионата ми харесва. Има тимове, които се пробват да играят футбол, както Черно море, по този начин и Берое “, добави Гомеш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР