Португалската полиция съобщи, че са заловени 8 тона кокаин, скрити

...
Португалската полиция съобщи, че са заловени 8 тона кокаин, скрити
Коментари Харесай

Откриха тонове кокаин в пратки с банани

Португалската полиция заяви, че са хванати 8 тона кокаин, скрити в колета с банани от Колумбия. Наркотикът бил прикрит в трюмовете на три товарни кораба, които били хвърлили котва в Сетубал, пристанище на към 50 км южно от Лисабон, показаха органите на реда. Плавателните съдове правили постоянни задокеански курсове, а кокаинът бил предопределен за няколко европейски страни.

Изземването на опиата е станало през последните седмици, съобщи полицията, без да прецизира избрана дата. Въпреки че конфискуването на огромни колета кокаин не е нещо извънредно за Португалия и Европа като цяло, полицията дефинира тази пратка като най-голямата, залавяна в миналото от португалските управляващи. Стойността на конфискувания опиат се прави оценка на над 300 милиона евро по цени на улицата.

От началото на годината португалската полиция е заловила малко над 12 тона кокаин, което е с съвсем 23 % повече спрямо цялото конфискувано количество за предходната година, осведоми Нова. Операцията е проведена взаимно с Европол и други европейски полицейски служби.

Полицията в Северна Португалия заяви, че в съдействие с испанската е разрушила незаконна мрежа, която прави мощни моторни лодки за испанските незаконни групи. Те са употребявани за транспорт на опиати, нормално хашиш, от Мароко към Испания и Португалия. Преди четири години испанските управляващи не разрешиха този вид лодки като мярка за секване на наркотрафика. Португалската полиция е иззела 21 моторни лодки, намиращи се на друг градивен стадий, а испанската е направила 72 ареста в Испания, се споделя в известието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР