Португалия отстрани Турция.Северна Македония поднесе голямата сензация в плейофите за

...
Португалия отстрани Турция.Северна Македония поднесе голямата сензация в плейофите за
Коментари Харесай

Северна Македония шокира и изхвърли Италия от Мондиала

Португалия в профил Турция.
Северна Македония сервира огромната сензация в плейофите за класиране на Световното състезание по футбол в Катар, откакто победи с 1:0 като посетител европейския първенец Италия. Така “Скуадра адзура” ще пропусне втори следващ Мондиал, до момента в който приказката за златното потомство на македонския футбол продължава.

Единствения гол осъществя добре познатият в Италия нападател Александър Трайковски. Таранът на Ал Файха от Саудитска Арабия бе състезател на Палермо в интервала сред 2016 и 2019 година. Именно Трайковски смълча трибуните на ст. “Ренцо Барбера” в южния град с свръхестествен гол в 92-та минута на срещата.

Така Трайковски прати Северна Македония единствено на мач от класиране на Мондиала в Катар. Съперник на отбора ще бъде Португалия.

Кристиано Роналдо и компания се класираха за финалния плейоф след домашен триумф с 3:1 против Турция. Домакините поведоха четвърт час след началото на мача на " Ещадио до Драгао " в Порто. Бернардо Силва стреля границата на наказателното поле. Топката се отби в десния непряк дирек, а при добавката Отавио Монтейро се разписа за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си в 42-ата минута. Голмайсторът Отавио центрира, а Диого Жота с глава прати топката в долния десен ъгъл на стража Чакър за 2:0. Турция понижи изоставането си в 65-ата с гол на Бурак Йълмаз, който се разписа с удар по земя от близко. В 82-ата турците пропусна дузпа, а с това и шанса евернтуално да пратят мача в продължения. Йълмаз стреля високо над напречната греда в навън. Крайният резултат оформи Матеош Нунеш в добавеното време на срещата.

Други резултати:
Швеция - Чехия 1:0 след прод.
Уелс - Австрия 2:1
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР