Португалия изигра най-силния си мач от началото на Световното първенство

...
Португалия изигра най-силния си мач от началото на Световното първенство
Коментари Харесай

Португалия изхвърли Швейцария с разгром

Португалия изигра най-силния си мач от началото на Световното състезание в Катар и разгроми с 6:1 Швейцария в последния 1/8-финал. " Мореплавателите " ще срещнат сензацията на Мондиала Мароко, който в профил след дузпи с 3:1 Испания. Над всички на терена беше 21-годишният нападател на Бенфика Гонсало Рамош, който записа хеттрик (17, 50 и 67). Освен него се разписаха капитанът Пепе (33), Рафаел Герейро (55) и резервата Рафаел Леао (90+2). Почетно за " кръстоносците " вкара Мануел Аканджи (58).
Иберийците не оставиха подозрение кой е по-добрият тим и изцяло справедливо стигнаха до разгромния триумф.
Изненадващо капитанът им Кристиано Роналдо остана на аварийна пейка за първия съдийски сигнал. Той смени таман Рамош, само че се размина с първи гол в елиминациите на Мондиал, откакто в 82-рата минута прониза швейцарския вратар със страховит шут, но при момента на подаване бе в състояние на тънка засада.
За първи път от Евро 2008 абсолютният голмайстор по голове за народен тим не стартира мач. Най-вероятната причина за това бе появилото се напрежение сред него и селекционера Фернандо Сантош при промяната му в предходния мач (с Южна Корея).
Рамош е вторият най-млад футболист, осъществил хеттрик в мач от елиминациите на Световно състезание - на 21 години и 169 дни.
Рекорда държи Кралят на футбола Пеле - на Мондиала в Швеция 1958 осъществя хеттрик на 17 години и 244 дни.
Рамош стана и първият състезател с хеттрик в дебютния си мач на Световно след Мирослав Клозе за Германия през 2002 година Ветеранът Пепе е вторият най-възрастен изпълнител в историята.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР