Порция от 120 гр пълномаслени сирене или кашкавал дневно намалява

...
Порция от 120 гр пълномаслени сирене или кашкавал дневно намалява
Коментари Харесай

Сиренето и кашкавалът свалят „лошия холестерол“

Порция от 120 гр пълномаслени сирене или кашкавал на ден понижава така наречен "лошхолестерол ", а това е потребно за сърцето и кръвоносните съдове, заяви в. "Дейли мейл ", базирайки се на ирландски учени.
Резултатите от проучването на учените от дъблинския Юнивърсити колидж, опонират на здравните рекомендации да се лимитират пълномаслените млечни артикули.
Участниците в проучването, които са получавали порция пълномаслен кашкавал всеки ден шест седмици, имали доста по-ниски стойности на "лошия холестерол " от доброволците с нискомаслени други възможности.
Пълномаслените сирена и кашкавал смъкват повече холестерола от другите млечни артикули (например маслото) поради метода, по който са подредени основните съставки калций и протеинът казеин в неговата матрица.
Ръководителят на екипа доктор Ема Фини не предлага всеки ден да ядем по 125 гр кашкавал. Основният извод от проучването е, че сходна порция не е нездравословна.
"Трябва да спрем да мислим за продуктите като наличие на мазнини и наситени мазнини, а да гледаме на тях като избрана храна ", сподели доктор Фини.
Учените не са открили основни разлики в тежестта, ниватанаинсулина и кръвнатазахар на участниците от другите групи.
Екип от университета на Тексас също откри, че наситените мазнини в киселото мляко, сиренето, маслото и млякото не усилват заплахата от сърдечносъдови болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР