Портокалите са не само вкусни, но и също толкова полезни.

...
Портокалите са не само вкусни, но и също толкова полезни.
Коментари Харесай

Как да си приготвим 9 литра портокалов сок само от 4 портокала

Портокалите са освен вкусни, само че и също толкоз потребни. Студените месеци са това време от годината, когато най-засилено би трябвало да одобряваме колкото се може повече витамини и минерали, за да подсилим имунната си система и елементарно да се оправяме с вирусите и настинките.

Сокът от портокал е класика в жанра. Всичко ние го обичаме и го пием на драго сърце. Онези кутии сок, които можем да закупим от супермаркета, въобще не са потребни и ви съветваме да престанете да ги поднасяте на трапезата си. Те са цялостни с консерванти, оцветители, аромати и все съставки, за които, в случай че узнаете, няма да сте по никакъв начин удовлетворени.

Време е да си приготвите сами 9 литра портокалов сок, при изработката на който се употребяват единствено 4 портокала. Как става цялата тази магия, следва да разберете.
Как да си създадем сами 9 литра портокалов сок от 4 портокала? Ето и какви артикули ще са ви нужни:
- 4 портокала;

- 800 г (кафява) захар / 500 г мед;

- 30 г лимонена киселина ;

- Вода.
Начин на подготвяне:  Портокалов сок - по какъв начин да го пием, с цел да е здравословен Портокалов сок - по какъв начин да го пием, с цел да е здравословен
Портокаловият сок е значим детайл от здравословното хранене. Но с цел да може прясно изцеденият сок да не навреди на вашето здраве, би трябвало...

Най-напред портокалите се измиват под течаща вода и се оставят в подобаващ съд. Полейте ги с вряла вода, тъй че да можете да премахнете восъка, който се намира по повърхността на корите им.

След това попийте непотребната течност и ги пъхнете във фризера за половин денонощие. На сутринта ги извадете и ги оставете да омекнат. Разрежете ги на кубчета и ги смелете в кухненски робот или различен асистент, на който разчитате в сходни моменти.

Получава се примес, която доста прилича пюре. Заливате я с три литра преварена вода и оставяте да престои близо 15 минути.

След като мине това време, прецедете течността, тъй че огромните късчета да бъдат отстранени. Към сместа се прибавят още 6 литра вода, лимонена киселина и захар (може да подсладите и с мед).

Накрая разбърквате и си наливате в чаша. Този сок е божествено апетитен и в него липсват всевъзможни нездравословни съставки, които можем да открием в кутиите с плодови питиета по рафтовете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР