Порталът на българските общини Kmeta.bg организира за седма поредна година

...
Порталът на българските общини Kmeta.bg организира за седма поредна година
Коментари Харесай

Стартира гласуването за Кмет на годината


Порталът на българските общини Kmeta.bg провежда за седма поредна година състезанието „ Кмет на годината”, оповестиха уредниците. Националното онлайн гласоподаване се организира от 1 до 15 септември 2019 година в това число на познатата платформа kmetnagodinata.bg.

Тази година жителите на България ще правят оценка работата на кметовете и екипите им в 9 категории, само че за целия мандат 2015 – 2019 година

Оценката на стотици хиляди жители, които дефинират с вота си спечелилите в влиятелната конкуренция „ Кмет на годината”, се трансформира във значим коректив за напъните, които локалните управляващи поставят за развиването на поверените им общини, в това число и в преобразяването на градовете с европрограми. Конкурсът и церемонията се утвърдиха като марка и скъпо отличие за притежателите им.

Традиционно в състезанието за всяка от 9-те категории ще се гласоподава за дребна община (с население под 20 000 жители), за междинна (с население сред 20 000 и 50 000 жители) и за огромна (с население над 50 000 жители).

Категории „ Кмет на годината” за мандат 2015-2019 година:
- Кмет на годината
- Кмет на жителите
- Градска среда
- Транспорт
- Туризъм, просвета, фестивали и обичаи
- Образование, спорт и юношески политики
- Инвестиции и работни места
- Социална община
- Smart City

Победителите, събрали най-голяма поддръжка от онлайн вота на хората, ще бъдат оповестени на публична гала на 18 септември в зала 6 на НДК в град София. Те ще получат влиятелните грамоти „ Кмет на годината”.

Церемонията ще бъде снимана и излъчена същата вечер в ефира на БНТ1 от 23.30 часа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР