Порше представя на автосалона в Женева хибридната версия на новата

...
Порше представя на автосалона в Женева хибридната версия на новата
Коментари Харесай

"Порше Панамера" има мощност от 680 конски сили и харчи само 3 на сто

Порше " показва на автосалона в Женева хибридната версия на новата " Панамера ". Автомобилът е зареждащ се от контакта хибрид, като съхраняваните в неговите акумулатори 14.1 киловатчаса електричество стигат за изминаването на до 49 километра единствено на ток с нулеви вреди излъчвания и без разход на бензин.

Хибридната лимузина употребява четирилитров V8 бензинов мотор с 550 конски сили и електромотор със 136 коня. Общата систематична мощ е 680 к.с., а оптималният въртящ миг е 850 Нм.

© Порше

Така екипирано " Порше Панамера " хибрид се отличава с ускоряване до 100 км/ч за 3.4 секунди, оптималната скорост от 310 км/ч и разход на гориво от 3 литра на 100 километра. Автомобилът е със задвижване на четирите колела и автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител.

Що се отнася до практичността хибридната " Панамера " о нищо не отстъпва на останалите версии на първокласната лимузина - откъм гърба има три места, само че има и вид да се поръчат две независими кресла. Багажният размер е сред 425 и 1295 литра.

© Порше

Колата може да се кара в шест разнообразни режима, измежду които и напълно електрически, при който оптималната скорост е лимитирана на 140 км/ч.

Срещу доплащане " Порше Панамера " хибрид може да бъде със завиващи задни колела, като задният мост се отклонява до 2.8 градуса. При скорост до 50 км/ч задните гуми се завъртат в посока противоположна на предните, което прави автомобила по-маневрен. При висока скорост задните и предните колела са в една и съща посока и това разрешава хибридната лимузина да е по-стабилна на пътя и по-прецизно да разказва завоите.

© Порше

Активното окачване е част от серийното съоръжение на автомобила, като изборът е сред естествени, удобни и спортни настройки. Част от ходовата част са три камери за въздух, който разрешават дистанцията от най-ниската точка на колата до земята да се трансформира. При оптимално вдигната каросерия просветът е с 2 см. по-голям от общоприетия, а в състезателен снижаването начело е с 2.8 см, а откъм гърба с 2 см.

© Порше

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Женева (485)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР