Porsche обяви, че в резултат на сътрудничеството си с компаниите Mahle

...
Porsche обяви, че в резултат на
сътрудничеството си с компаниите Mahle
Коментари Харесай

Porsche 911 GT2 RS с 3D принтирани бутала

Porsche разгласи, че в следствие на сътрудничеството си с фирмите Mahle и Trumpf, за първи път в историята буталата на двигателя на суперспортното 911 GT2 RS ще бъдат направени на 3D принтер.

От Porsche разясняват, че посредством на иновативната технология, компанията е в състояние да зададе извънредно точни параметри на наличието в сплавта, като изцяло го съобрази с изключително тежката задача, който имат буталата в двигателя на един рисков автомобил като 911 GT2 RS.

От Porsche споделят също по този начин, че принтираните бутала са с 10% по-леки от стандартните и също така се отличават с допълнителнителен интегриран канал за охлаждане, който не би бил вероятен за формиране при едно класическо производство.

"Благодарение на новите и по-леки бутала, ние можем да увеличим оборотите, да понижим температурата под товар и да оптимизираве горенето ", разясняват от Porsche. "Това разрешава постигането на до 30 конски сили по-голяма мощ от битурбо (700 к.с) мотора ни, като в същото време подобрим ефективността му ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР