Поройните дъждове в Западна България са наводнили и село Трудовец,

...
Поройните дъждове в Западна България са наводнили и село Трудовец,
Коментари Харесай

Потопи отнесоха зарзавата на Нешка Робева

Поройните дъждове в Западна България са наводнили и село Трудовец, където Нешка Робева се реалокира да живее преди няколко години. Легендарната треньорка се разминала с малко вреди в съпоставяне със съседите си. Къщата ѝ не потърпевша, само че дворът бил изцяло унищожен от потопа. Всяка пролет Робева сее зеленчуци, гледа доста овощни дървета и цветя. Придошлата вода отнесла зарзавата и градината ѝ потънала в тиня.

За първа година Нешка нямало да има лична годишна продукция. След бедствието само оживели насажденията в парника ѝ, който благодарение на нейна другарка съумяха да изградят преди няколко месеца. При съседите ѝ обаче обстановката била по-тежка и водата влезнала в домовете им.

Улиците се трансформирали в реки, а дворовете – в блата. Подобно злополучие легендата на българската художествена гимнастика не помни да е имало повече от десетилетие. За последно Трудовец бе под вода през 2007 година, когато над 70 къщи в близкото до Ботевград село бяха наводнени, а вредите тогава възлизаха на 5 милиона лв..

Преди пандемията Нешка Робева ходеше във вилата си единствено през лятото или за уикендите. В карантината обаче се заселила там дружно с внучката и племенниците си, а когато всичко се върнало постарому, решила въобще повече да не се завръща в София с изключение на по работа. От ранна пролет до късна есен тя затваря буркани с хранителни запаси, огромна част от които раздава като помощ на затруднени финансово хора из селото.

Всички там я почитат и ценят и постоянно са отсреща да ѝ оказват помощ с работата. Това лято обаче щяло да бъде тежко за жителите на Трудовец, които няма да изкарат продукция от дворовете си.

Сред главните аргументи Робева да избра живота на село и да се реалокира за непрекъснато в наследствената си вила, завещана от нейната майка, е и да пести от сметки. Там тя се отоплява с камина и въпреки цяла зима да не е пускала парно в софийския си апартамент, станала жертва на „ Топлофикация “. Само преди месец треньорката се ожали, че ѝ се наложило да заплати близо 500 лв., които ѝ били начислени поради общите елементи на постройката, в която се намира жилището ѝ.


Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР