Поройни дъждове се изляха вчера в Пернишка и Благоевградска област.

...
Поройни дъждове се изляха вчера в Пернишка и Благоевградска област.
Коментари Харесай

Порои наводниха Перник и Благоевград, улици станаха кални реки


Поройни дъждове се изляха през вчерашния ден в Пернишка и Благоевградска област. Пораженията и в двата региона са огромни, само че няма потърпевши хора.

Едва тази заран се възстановиха условияа за придвижване в Перник, откакто снщният изобилен дъжд наводни огромни сектори от уличната мрежа. Днес стартира почистването на натрупалите се по пътищата наноси, паднали дървета и листа, заяви БНР.

За да се избегнат сходни сериозни обстановки амортизираната дъждовна канализация би трябвало да бъде сменена, съобщи по-рано кметът Станислав Владимиров. В момента се прави нова канализация на улиците „ Брезник” и „ Кракра”, до две седмици ще стартира да се работипо замяна на дъждовната канализация и на улица „ Софийско шосе”, с цел да може да поема водите от стръмните улици под Голо Бърдо и да не се получават големите завирявания на „ Хумни дол “ и „ Марина Бара “.

По думите на кмета от следващата година на всяка една улица преди да се ремонтира ще бъде изграждана нова дъждовна канализация.

Вчера над града се изсипа проливен дъжд, валя и градушка. Както при всеки по-силен дъжд, по улиците се стекоха реки. Критично беше ситуацията в региона на автогарата, пътен възел „ Марина бара”, на входа за града в кв. „ Изток” и под моста в кв. „ Хумни дол”.

Наводнени сектори имаше и на други места в града.

Движението в допълнение беше затруднено от паднали на тротоарите и пътните платна клони. Със прекъсването на дъжда водата стартира да се оттича, а в най-завирените места се наложи и отводняване.

Нормализира се ситуацията и в област Благоевград. Валежите, които продължиха и през нощта, наводниха улици, магазини, приземни етажи на здания. Няма информация за потърпевши или бедстващи хора.

На стотици сигнали се отзоваха екипите на пожарната и ВиК. Най-сериозна беше обстановката в регионалния град, както и в Сандански, Банско и Гоце Делчев. В няколко обитаеми места падна градушка, хората там оповестяват за унищоженизеленчуци и овошки. В доста региони на региона има сигнали и за прекратена интернет връзка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР