Поройни дъждове през нощта наводниха град близо до Атина. Има

...
Поройни дъждове през нощта наводниха град близо до Атина. Има
Коментари Харесай

Поройни дъждове наводниха части от Гърция

Поройни дъждове през нощта наводниха град покрай Атина. Има блокирани хора и коли, затворени са учебни заведения, съобщи " Ройтерс ".

Буквално в река се е трансформирал остарелият път сред Атина и Коринт в региона на Неа Перамос, а пожарната работа е получила над 160 сигнала за помощ, защото домове и коли в град Мегара са останали под вода.

" На процедура целият град Неа Парамос е наводнен ", разяснява кметът Григорис Стамулис. " Не мисля, че до момента сме имали сходни наводнения ".

По думите му се водят дейности по спасяването на хора от колите и домовете им, само че към този момент няма данни някой да е в непосредствена опасност.

На доста места водачите на моторни транспортни средства са били блокирани и е трябвало да се намеси пожарната, с цел да бъдат извадени.

Заради пороен дъжд е било спряно и придвижването по автомагистралата сред Елефсина и Тива, показва Българска телеграфна агенция.

От началото на седмицата Гърция е в плен на неприятно време, което съгласно синоптиците се чака да продължи до неделя, а стихия, наречена " Евридика ", порази острови и редица региони в континенталната част на страната.

Във вторник Гърция разгласи изключително състояние на остров Сими, откакто стихия отнесе коли в морето, повреди домове и прекъсна електро и водоснабдяването.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР