Поройни дъждове предизвикаха скъсване на язовирна стена в община Крушари.

...
Поройни дъждове предизвикаха скъсване на язовирна стена в община Крушари.
Коментари Харесай

Села в Добричко са наводнени след порой и скъсана язовирна стена

Поройни дъждове провокираха разкъсване на язовирна стена в община Крушари. По информация на „ Монитор “ пропаднала е свързваща двата микроязовира край добричкото село Абрит стена, поради което водният поток се е насочил през дерето към къщите в селото.
Само за час над 70 литра на квадратен метър са паднали в села Абрит на 19 юни по здрач. Язовирната стена се къса на идващия ден. Тежко потърпевши са селата Александрия и Коритен, като в Александрия с изключение на залети улици и частни дворове, водната стихия  изкърти уличната настилка, а градушка унищожи реколтата в зеленчуковите градини на хората. Тонове кална земна маса са се изсипали от нивите по улиците на селото, заливайки подстъпите към кметството, читалището и пътят към местността Текето.
Ръководството на община Крушари взаимно с народния представител от Добрич Хасан Адемов, правят сега незабавна ревизия във всички обитаеми места от община Крушари. В незабавен порядък ще се направи оценка на вредите върху обществената инфраструктура – пътища, улици, детската градина в Коритен, читалищата в потърпевшите села, само че от първичните огледи е ясно, че ще са нужни стотици хиляди левове за възобновяване им.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР