Поройни дъждове и наводнения взеха девет жертви в Западна Германия,

...
Поройни дъждове и наводнения взеха девет жертви в Западна Германия,
Коментари Харесай

Деветима загинали и десетки изчезнали в наводнения в Германия

Поройни дъждове и наводнения взеха девет жертви в Западна Германия, където изчезнаха десетки хора и през днешния ден стотици пожарникари са изпратени да избавят жителите на потърпевшите селища, съобщи Франс прес.

Има опасения, че броят на починалите може да се окаже и по-голям. В община Шулд, южно от Бон, се срутиха шест къщи на брега на локалната река и полицията записва 50-60 безследно изчезнали. Четирима тамошни поданици изгубиха живота си, а съгласно органите на реда може да рухнат и други здания.

В провинция Северен Рейн - Вестфалия двама пожарникари починаха при избавителна интервенция, а двама мъже се удавиха в наводненото си мазе.

В този най-многолюден немски район 135 000 семейства останаха без ток. Заради неналичието на електричество управляващите започнаха да изтеглят близо 500-те пациенти на болничното заведение в Леверкузен.

Пороите в Западна Германия са препълнили реки, изтръгнали са от земята доста дървета, наводнили са пътища и здания.

Много селища в района в действителност нямат връзка с външния свят, тук-там е прекратено електроснабдяването, затворени са редица учебни заведения, спрян е публичният превоз.

Мнозина локални поданици са се качили по покривите на постройките в очакване на спасители. Достъпът до доста региони обаче е блокиран и това затруднява службите. Властите приканиха хората по опция да не излизат на открито и " в случай че е належащо, да минат на по-горните етажи ".

" Това е злополука! Има жертви, изчезнали и доста хора са в заплаха ", възкликна в Туитър Малу Драйер, главата на провинция Райнланд-Пфалц.

Тревога за стихия е оповестена в провинциите Саар и Мекленбург - Предна Померания.

Във вторник бе мощно наранена Бавария. Бедствена обстановка бе оповестена в окръг Хоф поради наводнените пътища.

Лидерът на " Зелените " в Бундестага Катрин Гьоринг-Екард съобщи, че драмата е " резултат от климатичната злополука ".

Лошото време е " позив към натурализъм... Това към този момент е тук, пристигнало е тук при нас ", сподели тя пред телевизия Ер Те Ел и прикани за " незабавна смяна ".

Заради мощни превалявания бе задействан проект " неприятно време " и в прилежащ Люксембург. Много здания там са наводнени и негодни за живеене, а жителите им са евакуирани, оповестиха управляващите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР