Порожанов: Няма да подам оставка заради чуматаОставка няма да подавам.

...
Порожанов: Няма да подам оставка заради чуматаОставка няма да подавам.
Коментари Харесай

Порожанов: Няма да подам оставка заради чумата

Порожанов: Няма да подам оставка поради чумата
Оставка няма да депозирам. Това е безапелационното мнение на земеделския министър Румен Порожанов. Неговата оставка беше поискана от Българска социалистическа партия на изключителна конференция. Според социалистите чума в Странджа няма, съобщи кореспондент на БГНЕС. „ Не съм имал „ удоволствието “ да чувам изказването на Българска социалистическа партия, по тази причина не мога да разясня “, беше сбитият коментар на министърът. Единствената му рекомендация беше да не се политизира и спекулира с тематиката за усвояването на еврофондовете.

„ Ако си подам оставката, значи че не съм си приключил работата “, съобщи и шефът на Българската организация по сигурност на храните Дамян Илиев.

Той заяви още, че Агенцията по храните е почнала да взима втори проби от засегнатите региони в Странджа. Ще бъдат направени 8000 проби. Ако има нови позитивни проби, най-вероятно ще бъдат удължена възбраната на общините в Странджанско.

Директорът на БАБХ обясни, че от самото начало работата на организацията се следи прецизно от френски специалист. Към него са посочени забележки. Единствената рекомендация е да се усили периметъра на пробите. „ Нямаме признаци за нови случаи на чума в региона. В момента има ограничаване на търговията единствено в региона на възбраната. След като станат ясни резултатите и след вторите проби, в случай че са негативни, търговията с месо и мляко ще бъде позволена и в останалите региони на страната “, изясни Илиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР