Пороен дъжд се изсипа над Истанбул във вечерните часове. Валежът,

...
Пороен дъжд се изсипа над Истанбул във вечерните часове. Валежът,
Коментари Харесай

Порои и наводнения в Истанбул, градушка колкото орех в Одринско

Пороен дъжд се изсипа над Истанбул във вечерните часове. Валежът, съпроводен с градушка и мощна стихия, продължи близо 20 минути и нанесе големи вреди.

Очаква ни поредна нощ на стихии и градушки

Има развалени покриви, изпочупени прозорци, избухнаха пожари, реки от вода заляха пътищата. Преустановено бе придвижването в европейската част на мегаполиса. Летището Ататюрк за малко прекрати работа, самолетите се отклоняваха към други летища. Един строителен кран падна върху покрива на гарата Хайдарпаша на азиатския бряг на мегаполиса и нарани един човек, който бе настанен в болница. От рухването на крана избухна пожар, който бързо бе сподавен. Пострада и арменското гробище, намиращо се в квартала Пангалтъ,община Шишли.От бурята се е съборила една от стените на гробищния парк. Двама души са ранени.
 
От центъра за бедствия и рецесии към истанбулската огромна община оповестиха, че за 20 минути са паднали 40 литра превалявания на квадратен метър; 372 светкавици и гръмотевици са регистрирани по време на пороя.

Пожари бушуват в Португалия и Франция, наводнения в Германия (СНИМКИ)
 
Мълния порази дървен склад в квартала Кяътхане, избухна пожар, само че бе овладян от екипи на пожарната. Екипи на центъра за бедствия и рецесии към истанбулската огромна община участваха в избавителните действия. 6388 души с 1194 коли и 417 моторни помпи са включени в отстраняването на вредите.
 
Пороен дъжд, съпроводен с градушка и гръмотевици, се изсипа в региона към Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле. От одринската метеорологична работа оповестиха, че на Капъкуле е валяла градушка с величина на орех.
 
Изпочупени били стъклата на доста коли, нанесени са и други материални вреди. Градушката е поразила и слънчогледовите насаждения в Одринско.
 
От одринската община с високоговорители предизвестяват, че има заплаха от нови превалявания и наводнения в региона на Одрин и Къркларели.
 
От истанбулската работа за бедствия и рецесии предизвестиха и популацията на Истанбул за вероятни нови мощни превалявания и предложиха да не се излиза на открито през нощта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР