Поредното издание на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е

...
Поредното издание на пловдивското дерби между Локомотив и Ботев е
Коментари Харесай

Битката за Пловдив! 11-те на Локомотив и Ботев

Поредното издание на пловдивското дерби сред Локомотив и Ботев е огромният мач от междинния 18-и кръг на Първа лига. Двата отбора са в разнообразни изходни позиции. " Смърфовете " не можаха да победят слабака Верея и изостанаха от съперниците си в борбата за Топ 6. Ботев обаче сподели доста мощен футбол против Берое в Битката за Тракия и завоюва с гръмкото 4:1, като се приближи единствено на точка от заралии и към този момент самоуверено гледа към третото място.

Старши треньорът на Локо Бруно Акрапович има проблем с неналичието на типични крайни бранители и още веднъж ще заложи на скица с трима централни бранители. Изборът на босненския експерт падна върху Асен Георгиев, Стивън Езе и Димитър Везалов. Добрата вест за " смърфовете " е, че Анте Аралица изтърпя наказването си и ще води офанзивата, подкрепян от Вилим Посинкович и Димитър Илиев.
Наставникът на Ботев Николай Киров заложи на Лъчезар Балтанов, който в последно време не е в оптимална форма. Той дружно с Тодор Неделев, Густаво Афонсо и Серкан Юсеин ще водят люта борба с халфовете на Локомотив. Стивън Петков към този момент е възобновен, само че в ролята на централен нападател още веднъж е Антонио Вутов. Мачът е по-голям за " черно-белите ", в случай че желаят да попаднат в първата шестица. Те спечеиха с 1:0 първото дерби за сезона и сигурно се надяват да повторят триумфа си. Ботев пък може още през днешния ден да се изкачи на трето място, в случай че победи градския си противник, а Берое сбърка в семейството си на Черно море.

Общият баланс от досегашните 107 турнирни дербита сред Локо и Ботев е съвсем подравнен: 39 победи за " смърфовете ", 30 равенства и 38 триумфа за " канарчетата ".

Рефер на дуела на " Лаута " ще е Владимир Вълков.

ППЛ - 18 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)



ЛОКО ПД (3-4-3): Луков; А. Георгиев, Езе, Везалов; Буна, Банович, Д. Илиев, Абдулахи; Парвизджон Умарбаев, Аралица, Посинкович
Старши треньор: Б. Акрапович
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Кайзер; Перейра, К. Димитров, Пиргов, Й. Минев; Терзиев; Неделев, Балтанов, Юсеин, Афонсо; Вутов
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Владимир Вълков
СТАДИОН: " Локомотив "
НАЧАЛО: 17:30 часа
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 17 кръг, събота 1 декември  Верея 2:2краен резулат  Локомотив (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР