Поредно заседание мина в Районния съд срещу бившия управител на

...
Поредно заседание мина в Районния съд срещу бившия управител на
Коментари Харесай

Трета година съдят бившия шеф на общинската болница в Дупница

Поредно съвещание мина в Районния съд против някогашния шеф на общинската болница в Дупница Росен Тимчев. Обвиненията  срещу него са в злоупотреби със служебното състояние -  взети пари от касата, които не са върнати в период, в размер на 25 000 лева Следващото съвещание е планувано за ноември.

Другото обвиняване, което е обект на това дело, е, че Росен Тимчев е употребявал служебното си  положение и е подписал контракт с мобилен оператор, от който е получил полза за себе си.

Тимчев направил противозаконни транзакции в своя изгода за сметка на паричните средства на болничното заведение, написа в обвиняването. Като бонус получил и 9 мобилни телефонни апарата от разнообразни марки.

Обвиненяата против Тимчев са отпреди близо 3 години. Едното от тях, е че е  продал на болничното заведение в Троян апарати за хемодиализа, като самичък определил цена от 5 хиляди лв. за всеки от тях, поради че рециклиран подобен уред коства към 15 хиляди лв., освен това без да има право да се разпорежда с дълготрайни активи и без позволение на принципала.

Росен Тимчев досега има две присъди - пробация. Едната е за употребена при назначението му за шеф през 2016 год. подправена тапия за приключена степен на обучение като здравен управител. Втората му присъда е за подправена записка, показана в Районна прокуратура в Дупница, че е платил гаранция от 1000 лева, с цел да не влезе в ареста.

Тимчев е някогашен общински консултант, бил е и претендент за кмет на Дупница.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР