Поредно отлагане на делото за Царските конюшни. Този път причината

...
Поредно отлагане на делото за Царските конюшни. Този път причината
Коментари Харесай

Ще тръгне ли въобще делото за Царските конюшни ?

Поредно отсрочване на делото за " Царските конюшни ". Този път повода е болен юрист. Вече трета година процесът не може да стартира. Сега се чака на 11 октомври делото тръгне всъщност с разпит на очевидци. 
Само за 2019г. имаше над 5 отлагания на процеса. Причините бяха разнообразни - от отпуска на юристи или прокурори, до връщане на делото в прокуратурата поради процесуални неточности. Делото за изгорелите здания стартира да наподобява на спънат див кон, който никой не желае да види отвързан. Опити да тръгне делото всъщност се вършат от март 2018г. Пожарът се случи през юли месец 2018г. Още тогава се смяташе, че пожарът в дъждовната нощ е тенденциозен.
Обвинени по случая са регионалният шеф на Софийска област Веселин Пенев и лицензираният оценител на държавните парцели Юлия Цекова, предава БГНЕС.
Веселин Пенев ще дава отговор за две закононарушения. Първото е за умишлена занемареност на бюджетни средства и държавен парцел, от което е настъпила забележителна щета на страната. Второто е за това, че умишлено сключил три неизгодни покупко-продажби от името и за сметка на България. Чрез транслация на притежаваната от страната част от собствеността на Царските конюшни в интерес на „ Евротрансбилд “ ЕООД, а не посредством отделяне на действителен дял със статут на частна държавна благосъстоятелност, продал държавната част от недвижимите парцели по занижени цени – за сумата от общо 658 870 лева без Данък добавена стойност, при обща пазарна стойност към същата дата в размер на 10 989 000. От дейностите му са произлезли вреди за Българската страна в размер на 10 330 130 лева
Юлия Цекова е упрекната за това, че в качеството си на лицензиран оценител, дала погрешни оценки и изводи за установяване пазарната стойност на три недвижими парцела в центъра на София – частна държавна благосъстоятелност, предоставени й от регионалния шеф на област София. От това произтекла вреда за Българската страна в размер на 10 330 130 лева
Междувременно съдът разгласи договорката за оскъдна поради извънредно занижените цени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР