Поредно насилие на български медик. По време на нощно дежурство,

...
Поредно насилие на български медик. По време на нощно дежурство,
Коментари Харесай

Нападнатата лекарка от Шумен пред БНТ: Майката ме заплаши с убийство, докато се опитвах да помогна на детето

Поредно принуждение на български доктор. По време на нощно дежурство, млада лекарка в шуменската болница е нападната и душена от родители на дете, заведено за обзор в Центъра за незабавна помощ в града.

Д-р Айлин Ахмед е получила лека телесна щета в следствие от нападението. Извършителите на закононарушението са мъж и жена на 28 години от Каспичан. Те са арестувани за 72 часа, повдигнати са им обвинявания.

25 годишната доктор Ахмед е била единственият доктор на промяна в Спешния център на болничното заведение в Шумен. Трябвало е да прегледа дете с болки в корема, само че по същото време е имало още 20 души, потърсили здравна помощ поради хранително натравяне след сватбено празненство. Родителите на детето почнали да наскърбяват и заплашват младия доктор. Бащата е изведен от болничната стая от защитата, само че майката останала вътре с детето.

" И майката ме атакува. Започна да ме души и ме раздруса. Детето, за жалост беше очевидец на всичко това. Аз съумях да се издърпам някакси ", изясни доктор Ахмед.

Последвала и опасност за ликвидиране към младия доктор от страна на майката.

" Думите ѝ бяха ще направя всичко за детето си, ще Ви убия. В този миг тя споделяше, че всичко ще направи за детето си, пък аз правех всичко ", изясни тя.

Подобни случаи на вербална експанзия против медици са зачестили в болничното заведение в Шумен.

" Те идват настроени авансово, нападателно въодушевление към личния състав в отделението. 00:49: Сами разбирате, че в един миг, когато се струпат 15-20 на куп в отделението е малко мъчно да се провежда цялата помощ ", доктор Димитър Костов, изпълнителен шеф на МБАЛ - Шумен.

От Българския лекарски съюз упорстват законът да бъде прибавен с цялата му суровост. На причинителите са повдигнати три обвинявания - за закана за ликвидиране, за едро безчинство и за породена лека телесна щета.

" И в трите случая се планува наказване отнемане от свобода4, изясни Любомир Георгиев, областен прокурор на Шумен.

За тях няма никакво наказване, по тази причина си разрешават всекидневно да го вършат, счита доктор Айлин Ахмед. Тя е под мощен стрес и сега е в болничен. Лекарката показа, че обмисля да напусне работа след този случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР