Поредният средиземноморски циклон, който се приближи до страната, донесе валежи

...
Поредният средиземноморски циклон, който се приближи до страната, донесе валежи
Коментари Харесай

Изпращаме януари и посрещаме февруари с меко време

Поредният средиземноморски циклон, който се приближи до страната, донесе превалявания в югозападните и южните елементи на България. Днес и на следващия ден той ще оказва въздействие на времето у нас, като в по-високите елементи на планините ще вали сняг, още веднъж ще има съществени превалявания над южните планински региони, изключително в Родопите. В идващите 48 часа там ще падне нов сняг, откакто и през вчерашния ден валя щедро. Над по-голямата част от страната през днешния ден и на следващия ден ще вали дъжд, който ще премине в сняг - в Предбалкана, над западните региони в Дунавската низина, а в петък и събота и в региона на София.

 
В неделя и понеделник времето ще се стабилизира и преваляванията ще спрат. Поредният център на ниско налягане обаче още във вторник и сряда още веднъж ще донесе дъжд, в планините - сняг. Към края на идната седмица Средиземноморски циклон ще окаже въздействие основно над южните региони на страната.
 
 Изпращаме януари с извънредно топло време за този интервал на годината. В Източна България температурите, които чертаят моделите в идващите седем-осем дни, демонстрират, че зимата е в оттегляне с дневни температури, с дребни изключения, до 10-12 градуса във втората половина на януари. Първите дни на февруари също ще бъдат топли. Средносрочните модели демонстрират, че в първите няколко дни на февруари тази наклонност ще се резервира, най-малко до 5-6 февруари.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР