Поредният скандален епизод със записите на Радостин Василев от вътрешно

...
Поредният скандален епизод със записите на Радостин Василев от вътрешно
Коментари Харесай

Бойкот от БСП, пуканки в ИТН: Партиите след скандала с Радостин Василев

Поредният абсурден епизод със записите на Радостин Василев от вътрешно заседание на Политическа партия и Демократична България докара до серия от взаимни офанзиви на политическите партии в Народното събрание.

Корнелия Нинова употребява мотива, с цел да извади групата на Българска социалистическа партия от пленарната зала и да не взе участие в приемането на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, с които ще се вкара механизъм за следствие на основния прокурор.

Нинова разгласи, че след записите на Василев " обстановката не е същата ", и упрекна Политическа партия в " отвод от народен суверенитет " и " предаване на едни от най-важните постове в страната на непознати ползи ".

" От този запис излиза наяве каква е вашата цел – да изперете Борисов, да не си давате имунитети, да извършите комисия, която 6 месеца да тупа въпроса, с цел да може през това вреше да промените Гешев с Пешев, който ще ви е комфортен. Ето това ви е задачата, а това не е същинска правосъдна промяна ", разгласи тя.

Малко по-рано " Възраждане " също вкара Гешев в абсурда, като реши да сезира прокуратурата за " държавна измяна " от Кирил Петков и Асен Василев поради излъчения запис на някогашния министър на спорта. Сигнал щял да бъде пуснат и против ГЕРБ " за изцяло творчество ", разгласи Костадинов.

Поведението на Българска социалистическа партия и " Възраждане " беше контраатакувано от Кирил Петков, който дефинира реакциите им като " съгласуваност на проруските сили в България " на фона на това, което той разказва като.

Междувременно парламентарната група на Има Такъв Народ реши да показва отношението си към абсурда, като сподели по какъв начин яде пуканки в стаята си в Народното събрание, до момента в който тече конференцията на Радостин Василев.

Юристът влезе в политиката точно като върховен кадър на " ИТН ", преди да се отдели през лятото на 2022 година като протест против отдръпването на доверието на Слави Трифонов от кабинета на Кирил Петков, и да стане депутат от " Продължаваме промяната ".

Самият Слави Трифонов разяснява многозначително случилото се, като сподели, че записът на Радостин Василев е посочил " цялата гнила същина - и неговата, и на хората които е записал ".

" Сега изрази като “Аз нали ви споделих ” ще са правилни, само че с нищо няма да оказват помощ. Цял живот работя с страсти, а би трябвало да съм удобен. Иначе няма триумф. Във всяка работа е по този начин. Щастието не е цел, а разследване. Трябва да направиш нещо, с цел да си благополучен. И в тази обстановка е по този начин, би трябвало да се постъпва практично, а не прочувствено. Тоест, нужна е експертиза на хора, които схващат, а не хора които желаят власт, популярност и пари, само че в действителност нямат грам морал ", гласи коментарът му във Фейсбук.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов дефинира абсурда като опит за мятане на страната в нови избори и прикани обществото да не се поддава на " операцията, която се прави с този запис ".

“От диалог, който се води прочувствено и напрегнато, е доста елементарно да се извадят някакви обособени изречения, които да звучат скандално. Всички хора със здрав разсъдък схващат, че България има потребност от държавно управление и ние ще продължим да работим за това ”, споделя той.

Той отхвърли обвиняванията на Корнелия Нинова в основаване на " коалиция на имунитетите " поради вероятно процедурно закъснение, ако Иван Гешев изиска имунитета на Бойко Борисов.

“Ние сме обсъждали модела на Европейския парламент по метода, по който се преглеждат тези претенции за имунитети. Абсолютно съществено сме го обсъждали, без оглед на имунитета на Бойко Борисов или някой различен съответен народен представител. Още повече, че такива претенции все още няма ”, споделя щое той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР