Поредният скандал избухна в БСП. Навръх коледно-новогодишните празници столетницата се

...
Поредният скандал избухна в БСП. Навръх коледно-новогодишните празници столетницата се
Коментари Харесай

Димитър Дъбов пред ПИК: Актът срещу Кирил Добрев е за сплашване на делегатите на конгреса. Там трябва да се явим с подписка за отстраняването на Нинова и цялото ръководство на БСП

Поредният скандал избухна в Българска социалистическа партия. Навръх коледно-новогодишните празници столетницата се занимава с изключването на Кирил Добрев от партията.

Знакови лица скочиха против това предложение. Пернишката организация на Българска социалистическа партия даже изиска остраняването на Корнелия Нинова от партията.

Потърсихме за коментар някогашния заместник-председател на Българска социалистическа партия Димитър Дъбов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Какво се случва в Българска социалистическа партия, господин Дъбов?

- Екшъните не престават. Независимо от множеството заявления, че Българска социалистическа партия би трябвало да се сплотява, разграничителните процеси се задълбочават.

Случващото се сега е подборен отстрел, след който Нинова ще закачи на колана си следващия скалп.

- Защо трябваше да изключват Добрев от партията? Какъв проблем се взема решение с подобен краен акт?

- Винаги съм казвал, че Корнелия Нинова и Кирил Добрев са две страни на една монета. И двамата са еднообразно нездравословни за партията.

Но, актът против него е доста жесток и несвоевременен. Могат да се изброят десетки хора, които нарушават устава, в каквото действие е упрекнат Добрев. Вторият още по-смешен претекст е, че 4 - 5 организации писали нещо против него. Ами има десетки претенции за оставката на Нинова. Даже те са повече от писаниците против Добрев.

Актът против Кирил Добрев е опит за заплашване на друго мислещите. И той се прави в навечерието на Конгреса, с цел да бъдат респектирани делегатите.

Това решение на автограф за изключването на Добрев е взето под напън и обещания.

- За какви обещания и напън става дума?

- За едни, непослушници, е било напън, с цел да се подпишат. За други - заричане защо ли не. В Българска социалистическа партия се раздават повече обещания, в сравнение с могат да се изпълнят.

- Не мислите ли, че с този акт управлението на Българска социалистическа партия ще реализира противоположен резултат - Кирил Добрев ще придобие ореол на воин и отстъпник?

- Съмнявам се. Кирил Добрев не е обичан нито от последователите на Нинова, нито от опозицията. Никакъв воин не може да бъде. Просто решението за изключването му от партията, както към този момент споделих, по празниците е несвоевременно и внезапно.

- Българска социалистическа партия е единствената партия, която си позволява вътрешните проблеми в медиите. Социалисти вървят по студиата да приказват против свои съпартийци, занимават целия народ със личните си вражди. Нима не е допустимо неуредиците да се решат вътре в партията?

- Диалогът вътре в партията към този момент е нарушен. Съставен беше един съвет към Нинова. Мнозина обикалят студиата, тъй като нямат друга опция. Вътрешнопартийната народна власт е задушена.

- Какво се чака от тук нататък?

- Кирил Добрев ще бъде изключен. Сензации не могат да се чакат.

А какво ни чака - бих дал отговор със стих от Вацпаров: " Аз паднах. Друг ще ме смени и...толкоз./Какво тук значи някаква си персона?! "

Силно впечатлен съм от мнението на Българска социалистическа партия в Перник за изключване на Нинова от партията. Предлагам да бъде проведена подписка, с която да подкрепим пернишките социалисти. И на конгреса да се явим с нея, като желаяме изключване на Нинова и цялото управление на партията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР