Поредният расистки скандал беляза испанския футбол, като този път той

...
Поредният расистки скандал беляза испанския футбол, като този път той
Коментари Харесай

Директна битка с расизма: Вратар скочи да бие фен в Испания

Поредният расистки скандал беляза испанския футбол, като този път той се разигра в третото равнище на локалния футбол.

В мача сред Сестао и Райо Махадонда, сенегалският вратар на гостите Шейх Сар бе обиждан от почитател на домакините.

Грозните подвиквания свързани с цвета на кожата на вратаря го накараха да напусне рамките на вратата и непосредствено да потърси разпра с въпросния почитател, който бе заел място в бранша зад неговата врата.

Шейх Сар бе спрян от почитателите на първите редове на трибуните, а секунди по-късно той бе издърпан от притичалите му съотборници.

Това обаче не бе краят на хаоса по терена, тъй като реферът, който не бе чул въпросните обидини, съблюдава безусловно правилника и сподели пряк червен картон на вратаря.

Това в допълнение го разгневи, като сенегалският пазач непосредствено потегли да бие съдията, само че за благополучие още веднъж бе спрян от своите съотборници.

След целия безпорядък играчите на Райо Махадонда отхвърлиха да продължат мача и съпричастни със своя врата, те напуснаха терена.

В последните месеци расизмът по испанските терени стана голям проблем, а най-пословичните случаи са със звездата на Реал (Мадрид) - Винисиус.

Скандал имаше и по време на вчерашния мач сред Хетафе и Севиля от Ла Лига, когато международният първенец с Аржентина - Маркос Акуня, бе наименуван " маймуна ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР