Най-големият успех на 49-о Народно събрание е, че успя да

...
Най-големият успех на 49-о Народно събрание е, че успя да
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Реформите трябва да бъдат довършени

Най-големият триумф на 49-о Народно заседание е, че съумя да образува кабинет и да постави завършек на парламентарната рецесия, както и на оформящия се едноличен режим на президента Радев. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ претендентът за народен представител от " - ".

Реалните неща, които бяха реализирани, са промените в Конституцията, с които се регламентира самостоятелен съд, механизъм за следствие на основния прокурор, благосъстоянието на българите стартира да се покачва, усили се скоростта, с която България се приема в Шенген, съобщи Йорданова.

За да тръгнем по пътя на промените, потърсихме поддръжка от скорошни съперници, а това носи негативи и политическа цена, добави тя.

По думите ѝ промените в Конституцията, свързани със служебното държавно управление, имат смисъл.

Видяхме, че в последните дни имаше подготовка пенсиите да бъдат вдигнати с по-малко, в сравнение с е записано в държавния бюджет. Острата реакция от наша страна докара до ответна реакция в днешния ден, уточни претендентът за народен представител от " - ".

Реформите би трябвало да бъдат довършени, изискуем го на обществото, тъй като виждаме, че тематиките за корупцията и неналичието за правдивост към момента са водещи. Гаранциите за това са доверието на гласоподавателите и непримиримостта ни към несправедливостите. Ние няма да се откажем и няма да отстъпим от този дневен ред, за който считаме, че е и дневният ред на обществото. Дали това ще е дневният ред и на други политически сили, това към този момент е техен избор, означи.

Без устойчиви и работещи институции България в никакъв случай няма да излезе от това тресавище на мъждукащо икономическо развиване. На България ѝ трябват работещи институции, които да отприщят капацитета, който има. На масата би трябвало да бъде подложен въпросът българският народ помирява ли се с това състояние или желае да покаже, че може повече, добави тя.

Ние сме рационални хора. България би трябвало да бъде ръководена. Оставяме на позициите си от февруари - ще поддържаме болшинство единствено в случай че е готово да прави антикорупционни промени. Ще настояваме за сключване на документ, в който да са записани ясни периоди и гаранции за промените. За да се отприщи капацитетът на богатство, би трябвало да създадем промени, които да подсигуряват устойчиви институции. Докато корупцията краде от джобовете ни, няма по какъв начин да продължим напред. Реформите би трябвало да бъдат приложени на процедура, сподели още Йорданова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР