Поредният антиправителствен протест с искане за оставка на кабинета и

...
Поредният антиправителствен протест с искане за оставка на кабинета и
Коментари Харесай

Антиправителствен протест под надслов Мутри, вън!

Поредният антиправителствен митинг с искане за оставка на кабинета и основния прокурор се организира пред постройката на Министерския съвет в столицата. Демонстрацията стартира минути след 16:00 часа, само че не е многолюдна.
Протестиращите са относително малобройни, само че има засилено наличие на органите на реда, като плътни кордони от полиция обкръжават цялата постройка на Министерски съвет и постройката на Народното събрание, а чиновници на жандармерията са ситуирани и в близките улички.
 Протестиращи украсиха с кюлчета елха пред Министерски съвет (ВИДЕО) Протестиращи украсиха с кюлчета елха пред Министерски съвет (ВИДЕО)
Протестиращи против кабинета на Бойко Борисов демонстративно украсиха елха против входа на Министерски съвет.  Пред коледното дръвч...
Протестът протича спокойно - няма напрежение, няма ескалация на напрежението сред полиция и стачкуващи.
Спряно бе придвижването в част на бул. " Дондуков ", само че трафикът по бул. " Цар Освободител " се реализира обикновено.
Към момента не е ясно какви са проектите на протестиращите за вечерта - дали ще вършат, както постоянно обичайните си шествия l центъра на София, или ще останат до края на митинга пред постройката на Министерски съвет, предава БНР.
Днешният митинг е на знакова дата - на 14 декември преди 31 години жива верига обкръжава Народното събрание с настояването да отпадне чл.1 от Конституцията за управителната роля на Българска комунистическа партия и тогавашният ѝ водач Петър Младенов произнася фразата: " По-добре е танковете да дойдат ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР