Поредни отличия за bTV. Редакторът на btvnovinite.bg Мартина Казакова и

...
Поредни отличия за bTV. Редакторът на btvnovinite.bg Мартина Казакова и
Коментари Харесай

Две отличия за bTV в конкурса „Журналистика за мир“

Поредни оценки за bTV. Редакторът на btvnovinite.bg Мартина Казакова и редакторът на businessnovinite.bg Полина Пенчева-Генова получиха бяха наградени в състезанието „ Журналистика за мир “.

Конкурсът е проведен от Дружеството за Организация на обединените нации в България и Фондация „ За ново партньорство в публицистиката “. Мартина Казакова от btvnovinite.bg получи трето място в категория „ Репортаж “, а Полина Пенчева-Генова от businessnovinite.bg второ място в категория „ Интервю “.

Снимка: bTV

В състезанието се включиха млади публицисти на възраст сред 18-29 година с авторски материали, отразяващи другите аспекти на спорове в горещи точки по света, в това число войната в Украйна, в синхрон с правилата на публицистиката за мир (peace journalism) и публицистиката, сензитивна към спорове (conflict-sensitive journalism).

Снимка: bTV

Оливия Дабровска през днешния ден оказва помощ на хилядите избягали от войната украински фамилии, които търсят леговище в Полша

Отличеният репортаж на Мартина Казакова споделя историята на Оливия Дабровска – актрисата, която изиграва ролята на „ Момичето с аленото палто “ във кино лентата на Стивън Спилбърг „ Списъкът на Шиндлер “. Това е единственият пъстър момент в отличения със седем награди „ Оскар “ филм на Спилбърг.

Снимка: bTV

30 години след снимането на кино лентата, обликът на Оливия Дабровска още веднъж се трансформира в знак на вяра. В първите месеци от войната тя оказва помощ на украинските бежанци, търсещи леговище в Полша.

Кои са стъпките, на които би трябвало да се обърне внимание, поучава адв. Биляна Петкова

Отличеното изявление на Полина Пенчева-Генова е за икономическия аспект на приемането на бежанци у нас в първите дни на войната в Украйна. Това е и един от първите материали, качен в уеб страницата businessnovinite.bg, който навърши една година напълно скоро.

Снимка: bTV

Конкурсът „ Журналистика за мир “ се реализира като част от плана „ Млади кореспонденти за мир “, изпълняван с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни жители България в границите на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР