Поредната мащабна операция по всички направления на дейност се проведена

...
Поредната мащабна операция по всички направления на дейност се проведена
Коментари Харесай

Задържаха извършители на серия домови кражби в Сливенско

Поредната огромна интервенция по всички посоки на активност се извършена територията на област Сливен. Екипи на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и районните ръководство в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, взаимно със чиновници на жандармерията и РДГ-Сливен са направили голям брой инспекции и дейни дейности по откриване и противопоставяне на закононарушенията против собствеността и личността, определяне и задържане на лица, занимаващи се с наркоразпространение, противопоставяне на закононарушенията, свързани с противозаконния дърводобив и продажбата на дървесина, търговски обекти за предпазване и продажба на храни, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, нелегално произвеждане, държане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол, като и запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони, сектори, махали и квартали в региона.

Служители ни бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ и чиновници на РДГ-Сливен са направили инспекции в хранилища за предпазване и продажба на дърва за огрев. Установени са нарушавания, за които са формирани 5 акта по Закона за горите. Съставени са 5 констативни протоколи. При инспекциите в търговски обект е формирана една инспекция за държане на артикули без акцизен бандерол – тютюн.

В хода на интервенцията чиновници на РУ-Нова Загора са задържали 63-годишна жена със 37 дози хероин. Проверката е осъществена в новозагорския квартал „ Шести “. Жената е отведена в РУ-Нова Загора и арестувана с полицейска мярка за 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Екипи на РУ-Котел и Зонално жандармерийско управление-Бургас са направили инспекции в заложни къщи, търговски обекти, игрални зали, заведения и надзор по съблюдаване Закона за придвижване по пътищата. В хода на интервенцията са арестувани двама извършители- един за кражба на мобилен телефон и един за непристойни дейности и нарушение на публичния ред в играна зала в град Котел. Установени са малолетни лица за причиняване на материални вреди по лек автомобил „ Опел “ в село Градец. Извършени са инспекции на 102 лица и 63 транспортни средства. Установен е един лидер на МПС, използвал наркотични субстанции и един недееспособен. Съставени са 27 санкции с фиш за нарушавания на ЗДвП и 5 протокола за предизвестие по ЗМВР.

Служители на РУ-Твърдица са работили по сигнал за осъществен палеж в частен парцел в град Твърдица. Извършителят е мъж на 38 години, обитаващ същото жилището. Той е конвоиран до МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен и настанен за лекуване в психиатрично поделение. В хода на интервенцията е арестуван мъж на 31 години за кражба на мобилен телефон. Откраднатата движимост е конфискувана и върната на притежателя.
Проверени са 87 лица и 52 транспортни средства. Съставени са 17 акта и 24 фиша.
Осъществен е надзор и наблюдаване на лица от престъпния контингент.

Криминалисти от сектор „ Надежда “ към РУ-Сливен са задържали причинители на серия домови обири. При осъществяване на издирвателни и процесуално-следствени дейности по време на интервенцията са арестувани трима престъпно проявени мъже от град Сливен. Тримата в друго съучастничество са съпричастни към обири на техника, облекла и други движимости от елементи парцели и компании в град Сливен и квартал „ Надежда “. По случаите са формирани четири досъдебни производства. Тримата са отведени в РУ-Сливен и са арестувани с полицейска мярка за 24 часа.

Полицейските интервенции на територията на ОДМВР-Сливен не престават.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР