Поредна схема или асоциация за лобизъм? Какво точно ще прави

...
Поредна схема или асоциация за лобизъм? Какво точно ще прави
Коментари Харесай

Поредна схема или асоциация за лобизъм? ЦГМ получи картбланш да си направи НПО

Поредна скица или асоциация за лобизъм? Какво тъкмо ще прави Центърът за градска подвижност (ЦГМ) на София? Това са някои от въпросите, които останаха без отговор на съвещанието на Столичния общински съвет (СОС), който в четвъртък даде картбланш ЦГМ да си направи неправителствена организация. Против бе единствено групата на " Демократична България ".

Бъдещето Неправителствени организации ще се назовава " Българска асоциация за паркиране и устойчива градска подвижност " и формалния ѝ план е да лобира пред Народното събрание по политиките за подвижността и паркирането.

" Как очаквате да поддържа концепцията ЦГМ да си сътвори и Неправителствени организации? Аз просто виждам следващата скица ", запита Симеон Ставрев от Демократична България по време на разискването. Той добави, че в превод концепцията за асоциацията значи " общинска компания на ръководещите прави Неправителствени организации на общината, което да ги съставлява пред ръководещите по законите, касаещи общината ". Реакцията му пристигна откакто зададе редица въпроси към вносителя Зафир Зарков от групата на ГЕРБ, които останаха без отговор. Другият вносител Карлос Контрера (ВМРО) не присъстваше на съвещанието, тъй като е в предизборна акция като кандидат-депутат на партията си.

Макар да не може да генерира облага, ; присъединяване в интернационалните и национални стратегии, образуване на конференции, семинари, кръгли маси и други А също по този начин, като всяко Неправителствени организации, ще може да дава заплати, наема офиси, да взима заеми и получава дарения от свои членове.

Въпроси без отговор
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР