Поредна масова стрелба в Сърбия. Най-малко осем души са убити,

...
Поредна масова стрелба в Сърбия. Най-малко осем души са убити,
Коментари Харесай

Отново масово убийство в Сърбия, най-малко 8 жертви

Поредна всеобща пукотевица в Сърбия. Най-малко осем души са убити, а 13 са ранени при пукотевица в село Дубона, на към 30-40 км южно от Белград. Според информацията двама от тях са оперирани, само че са в тежко положение, оповестява Нова тв.

Инцидентът е станал към 23 часа локално време. Нападателят, който е разпознат като 21-годишния Урош Б., е избягал и се търси. В интервенцията са мобилизирани 600 души, десетки коли и хеликоптери. Полицията и специфичните елементи са отделили региона, в който се допуска, че той се укрива. Предполага се, че мъжът е стрелял с автомат „ Калашников “.

Нападателят прострелял група хора в Дубона с автоматизирано оръжие и избягал, като малко по-късно стрелял и в прилежащото село Мало Орашие, оповестява N1. Засега претекстовете не са известни, само че съгласно медиите в Сърбия стрелбата била предшествана от сдърпване, а жертвите са убити до момента в който са седели на скамейка в двор на учебно заведение.

Извършителят е локален гражданин, за който споделят, че бил малко чудноват, само че никой не му обръщал внимание. Предполага се, че се укрива в прилежащото село Шепшин, където е роден.

Бащата на Урош бил боен, съобщи пред камерата на NOVA Веселин Бончев, който живее в Белград.

Трагедията се разиграла единствено ден откакто Сърбия беше разтърсена от друга всеобща пукотевица, при която 13-годишно момче простреля 8 съученици и охранител в учебно заведение в Белград.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР