Поредна инспекция на дейностите по улица Брезовско шосе“ направи заместник

...
Поредна инспекция на дейностите по улица Брезовско шосе“ направи заместник
Коментари Харесай

Заместник кметът Пламен Райчев провери проблемите при изкопните дейности на „Брезовско шосе“

Поредна ревизия на дейностите по улица „ Брезовско шосе “ направи заместител кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

Ремонтът на улицата е по „ Интегриран план за водите на град Пловдив – Етап 1 “ – позиция 3 и би трябвало да приключи до април 2023 година.

Заместник кметът ревизира на място компликациите, с които се срещат изпълнителите на ремонтните работи.

„ Това е неповторим план, до момента не са полагани водопровод и канализация на такава дълбочина. Проблемите идват от по-трудното подсилване на земната маса при 10 метра дълбочина, тъй като почвата се свлича и заклинва подпорните кофражни платна, които се слагат на изкопа. Без тях е невероятно да се поставят тръбите.

В същото време в този сектор не може да работи повече от една машина и строителите напредват извънредно деликатно и постепенно “, разяснява след инспекцията Пламен Райчев.

Той получи уверението на техническия началник на обекта, че незабавно откакто бъде преодолян най-дълбокия сектор, където багера копае на 10 метра дълбочина, от компанията реализатор ще насочат още техника.

„ Разбирам недоволството от усложненията, които жителите и бизнеса изпитват и още един път се извиняваме за породеното стеснение. Става въпрос за оставащи към 50-60 метра, след което ще преминем най-високата точка от трасето. В по-плитките сектори от компанията подсигуряваха, че ще съсредоточат в допълнение техника и ще наваксат изоставането от графика “, добави заместител кметът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР