Поредна авария в завод „Арсенал”. За тази година това е

...
Поредна авария в завод „Арсенал”. За тази година това е
Коментари Харесай

Подобрява се състоянието на работниците, пострадали при аварията в завод Арсенал

Поредна повреда в цех „ Арсенал”. За тази година това е вторият случай, който този път се размина без жертви. Шестима пострадаха през вчерашния ден след локално запалване на барут в цех три.

Трима от шестимата потърпевши служащи към този момент са изписани и остават под домашно лекуване. Останалите са в лечебните заведения в Стара Загора и в Казанлък. „ Правени са инспекции от Инспекцията по труда, сезирани са всички органи. Но откакто има произшествия, има и проблем. Експерти работят още, рано е да се каже каква е повода за последния случай. При предишния случай имаше нарушаване на софтуерната дисциплина”, сподели регионалният шеф на Казанлък Гергана Микова.

„ При осъществяване на софтуерния развой обезводняване на барутна маса, се е получил местен гърмеж. Частици от барутната маса са засегнали шестимата потърпевши. Взриво-техническата експертиза ще бъде направена от специалист от София и ще даде точната причина за пораждане на инцидента”, разкри пред камерата на БТВ Таня Димитрова, областен прокурор на Казанлък.

Пострадалите служащи и техните близки отхвърлиха коментар. Колегите им също бяха спестовни. Ако бъде потвърдена виновност на длъжностно лице, ще се повдигне обвиняване за причиняване на междинна телесна щета на повече от едно лице.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР