Поредна ало измама тормози възрастни хора. Оферти за по-евтини дърва

...
Поредна ало измама тормози възрастни хора. Оферти за по-евтини дърва
Коментари Харесай

Нова ало измама: Искат пари за евтини дърва

Поредна ало машинация тормози възрастни хора. Оферти за по-евтини дърва подлъгват възрастни хора да дават парите си на нарушителите. Измамите могат да се превентират, считат експерти, само че е нужно доста съществено присъединяване на полицията. Психопрофилът на жертвата на измамата пък е подбиран доста деликатно, нормално в него попадат хора със слаби обществени контакти, изясни в " Денят стартира " някогашният шеф на института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи проф. Калин Гайдаров.

По-доверчивите и по-ограничени в обществени контакти хора нормално елементарно стават жертви на телефонна машинация, добави Гайдаров.

Ало измамниците не са просто обособени хора, те са част от проведена незаконна група, те изследват доста добре своите жертви.
 Проф. Калин Гайдаров: Кампаниите в медиите не са задоволителни, хубаво е, само че при престъпност би трябвало да сме по-взискателни и да търсим сериозна поддръжка от страна на полицията. Има практики, с които да бъде прекратена активността на тези групи, тя би трябвало да се превентира, авансово би трябвало да се препятства разрастването на тези измами. Това са дребни групи от хора и не е толкоз елементарно да бъдат открити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР