Поредица от атрактивни събития съпътстват туристическото изложение17-ото Туристическо изложение „Уикенд

...
Поредица от атрактивни събития съпътстват туристическото изложение17-ото Туристическо изложение „Уикенд
Коментари Харесай

Русе става център на туризма и анимацията от 16 до 18 юни

Поредица от атрактивни събития съпътстват туристическото ревю

17-ото Туристическо ревю „ Уикенд туризъм “ ще се организира в Доходното здание на 16, 17 и 18 юни. Паралелно с него русенци и гостите на града ще имат опцията да се насладят и на 14-ото издание на Фестивала на туристическите анимации, който ще се състои в Централната градина и ще продължи с ден повече – и в събота. Двете емблематични за Русе събития са проведени от Община Русе с поддръжката на Министерството на туризма.

В постройката на Доходното здание ще бъдат показани 43 щанда на разнообразни туроператори, музеи, институции и общини. Официалното разкриване на туристическото ревю ще стартира в 12 ч. пред емблематичната за Русе постройка със спектакъла „ Бага – тур “. То може да бъде посетено до обедните часове в събота.

В региона на Централната градина ще бъдат ситуирани над 120 обекта, които ще показват разнообразни занаяти и демонстрации от цяла България по време на тридневния Фестивал на туристическите анимации. Шах за деца, стена за катерене, ретрофото, отвесна въжена площадка, изобразяване с къна и уроци по типичен танци на Държавна опера – Русе са единствено част от атракциите. В четвъртък /16 юни/ своите кулинарни умения ще покажат Иван Звездев и Петър Атанасов дружно с учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Русе. Вечерта ще завърши с осъществявания на русенската етно група „ 4етри “, последвани от концерт на Миро.

На идващия ден началник Ради Стамболов – шоколатиер номер 1 на България, ще показа своя сладолед „ Гараш “, който е фиктивен особено за Русе като реверанс за родното място на едноименната торта. От 18 ч. стартира „ Биг бенд церемониал “, в който ще се включат обединения от Габрово, Ботевград, Троян, както и Общинският духов оркестър на Русе.

В съботния ден от 9 ч. ще се организира Международното кулинарно съревнование с младежи „ Като началник готвачите “. 6 тима с по двама участници ще се борят за първото място, а последната дума има началник Ради Стамболов.

Вечерта завършва с „ Ruse light & rhythm fest”, който ще се организира на Голямата сцена на площад „ Свобода “. Там в 19 ч. ще стартира концертът на Павел и Венци Венц, последван от осъществявания на Тита. ПГ по облекло „ Недка Иван Лазарова “ ще показват „ Светлината в моя дрешник – футуристично светещо фешън ревю на учениците на гимназията. В 21 ч. Криско ще закрие програмата със своите песни, а в 22 ч. посетителите ще могат да се насладят на лазерно шоу.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР