Пореден смартфон, насочен към геймърите се задава на хоризонта. На

...
Пореден смартфон, насочен към геймърите се задава на хоризонта. На
Коментари Харесай

Asus обяви геймърски смартфон



Пореден смарт телефон, ориентиран към геймърите се задава на хоризонта. На ревюто Computex 2018 в Тайван Asus разгласи ROG Phone, с който счита да стъпи в сегмента на мобилните гейминг устройства.

Смартфонът е основан на чипсета Snapdragon 845 на Qualcomm, работещ на 2,96 GHz. Според компанията за него са подбирани най-бързите такива чипове. Устройството предлага още до 8 GB RAM и до 512 GB вградена памет, както и батерия с потенциал 4000 mAh.

Прочетете още: Xiaomi разгласи гемърския смарт телефон Black Shark

Дисплеят е 6-инчов с резолюция 1260 на 1080 пиксела и 90 Hz периодичност на освежаване. От Asus декларират, че панелът предлага 1 милисекунда време за реакция. Да, това не са 120-те херца на Razer Phone, чието второ потомство се чака тази година, само че по тази причина пък новият смарт телефон е оборудван с AMOLED екран.

На задния панел е налице двойна камера 12 и 8 мегапикселови датчици, като втората е с широкоъгълна оптика. Предната селфи камера също е 8-мегапикселова. На лицевия панел са ситуирани и два стерео представителя. Не на последно място ROG Phone разполага с 3,5 мм аудио жак, както и (разбира се) цветно светодиодно осветяване.

За геймърите разработчиците са добавили два тъч датчика, аналогични на shoulder trigger-ите на конзолните гейм падове. Те се намират в горния и долния завършек на смарт телефона – т.е. падат се отляво и отдясно при потреблението му в хоризонтално състояние. Освен в разнообразни игри те могат да се употребяват и в други приложения или да бъдат програмирани за функционалности на операционната система.

ROG Phone разполага с два USB-C врата. Единият се намира на нормалното място, на долната рамка, а другият – на лявата. Чрез втория устройството може да бъде обвързвано с няколко докинг станции, които ще се продават като аксесоари. Сред тях има такава за свързване с компютър, гейм контролер, както и докинг станция с втори екран и спомагателна 6000 mAh батерия (на картинката горе).

Смартфонът се чака през третото тримесечие на актуалната година.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР