Пореден случай на опасно шофиране.Шофьор развива 260 км/ч по Околовръстния

...
Пореден случай на опасно шофиране.Шофьор развива 260 км/ч по Околовръстния
Коментари Харесай

С 260 км/ч на околовръстното: Има ли работещи мерки срещу наручителите?

Пореден случай на рисково шофиране.

Шофьор развива 260 км/ч по Околовръстния път на София, а за похлупак снима " подвига " си и го споделя в обществените мрежи.

Вчера мъжът беше арестуван, а автомобилът му спрян от придвижване.

Установено беше, че по колата са правени усъвършенствания, които обаче се оказват не сертифицирани и противозаконни.

Въпреки високата скорост все още отговорност от водача ще се търси единствено за модификацията на колата.

След като автомобилът е спрян е открито, че е остарял, не е състезателен и не е приспособен за сходни скорости. Автомобилът е модифициран, като са добавени спомагателни елементи, в допълнение турбо, три гърнета, което усилва мощността му.

От полицията обявиха, че ще се опитат да свържат видеото, което водачът самичък е снимал, с камери по пътното платно, с цел да може по формален метод да се потвърди нарушаването.

" Тази скорост е безумна, младежът фрапантно е вдигнал мощността на автомобила. Там условия, с които водачите би трябвало да съблюдават при промени по колите им, той не го е спазил. По този метод, сътрудниците стопираха автомобила от придвижване ", сподели съветникът на премиера по пътна сигурност комисар Тенчо Тенев.

По думите му, проявата на младия водач се смята за хулиганска демонстрация, като той може да бъде лишен от независимост до 3 година

" Крайно време е да се вземат по-сериозни ограничения за такива прояви на пътя. Ако се направи закон за автомобилното безчинство тогава нещата ще станат по-драстични и няма да се стига до сходни случаи на рисково шофиране ", изясни комисар Тенчо Тенев.

" Не са малко колите, които биват модифицирани, единствено че те би трябвало да минават през механически инспекции служби и повторна регистрация в " Пътна полиция ". Въпросът е в това обаче по какъв начин тези коли минават през обзор ", съобщи пътният специалист от Европейски център за транспортни политики Диана Русинова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР