Пореден случай на хакерска измама. Банковата сметка на самотна майка

...
Пореден случай на хакерска измама. Банковата сметка на самотна майка
Коментари Харесай

Измамна схема в интернет: Как източиха всички спестявания на самотна майка от Ямбол?


Пореден случай на хакерска машинация. Банковата сметка на самотна майка от Ямбол беше източена до стотинка, когато се пробвала да продаде остарялата количка на детето си. Изтеглени са всички спестявания от банковата й сметка, в това число детските.

Боряна Бонева е преподавател по испански език. В момента е в майчинство и отглежда сама детето си. За да си помогне, решила да продаде остарялата количка и пуснала публикация в платформа за онлайн търговия. С нея се вързал покупател и предложил договорката да стане посредством огромна куриерска компания.

„ Първо той ми изпрати информация за тази компания, че тя предлага тази услуга, след това линка, който ми изпратиха, откъдето стана източването на парите, също беше с линк на тази куриерска компания “, споделя Боряна.

„ Имаше чат, в който се включи чиновник на компанията и попитах мога ли да се доверя на тази услуга, за пръв път я употребявам, че се тормозя тъй като давам персонални данни, индивидът насреща ме увери, че с цел да верифицират моите данни “, продължава описа си дамата.

Така, след няколко стъпки, дамата видяла, че от персоналната й сметка са източени единствените й пари- близо 2000 лв.. Парите са били и за лекуване на детето ѝ.

„ Парите от кръщенето на сина ми. Той върви на контролни прегледи в София, единствено 150 лв. ни е прегледа, там ми излизат парите от майчинството, от детските “, споделя Боряна.

Надеждата на самотната майка е от банката да възстановят сумата. Служителите й споделили, че откраднатите пари са трансферирани в украинска банка. От полицията споделиха за bTV, че работят по сигнала.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР