Пореден скандал около намесата на Москва в изборите за американски

...
Пореден скандал около намесата на Москва в изборите за американски
Коментари Харесай

Шпионски скандал между ЦРУ и Кремъл

Пореден скандал към намесата на Москва в изборите за американски президент. Медиите в Съединени американски щати оповестиха, че дълги години Централно разузнавателно управление на САЩ е имало " къртица " в Кремъл. Според СиЕнЕн Съединени американски щати са извели от Русия почитан представител, който е удостоверил, че Владимир Путин персонално е ръководел намесата на Москва в изборите в Съединени американски щати.
Според Си Ен Ен съветският представител е работел за Съединени американски щати от десетилетия, имал е персонален достъп до Путин и е дал скрито направени фотоси на документи на бюрото на президента. Той е бил изведен от Русия през 2017 година заради опасения, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп или член на неговата администрация може да го предадат без да желаят с ненавременните си разкрития на класифицирана информация.
Русия отговори с други обстоятелства. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на конференция, че някогашният съветски чиновник Олег Смоленков е този, който американските медии назовават разузнавач на Централно разузнавателно управление на САЩ. Той е работил за президентската администрация, само че е уволнен преди доста години и не е имал контакт с съветския президент. Смоленков беше уволнен преди няколко години според вътрешна инструкция. Той не е заемал високопоставени длъжности или по този начин наречени президентски – като назначение постове, сподели още Песков.
Всичките тези полемики на американските медии за това кой незабавно е изтеглил кого, от кого са го избавили и по този начин нататък - това, знаете ли, е род, наименуван " Криминално четиво “, сподели Песков в отговор на журналистически въпрос.
Според в. " Ню Йорк таймс " информаторът, чието име вестникът не разкрива, се оказал значим източник на информация за американските секрети служби. Благодарение на него те са стигнали до заключението, че Путин персонално е управлявал намесата в изборите в Съединени американски щати през 2016 година в поддръжка на Доналд Тръмп и във щета на Хилари Клинтън.
Според американското издание същият осведомител е декларирал, че Путин е обвързван с хакерската офанзива против сървъра на Националния комитет на Демократическата партия, разкрила доста неуместни за лагера на Клинтън известия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР