Пореден протест в община Павликени – заради опит да се

...
Пореден протест в община Павликени – заради опит да се
Коментари Харесай

Напрежение в Павликени заради кариера за базалт

Пореден митинг в община Павликени – поради опит да се отвори кариера за рандеман на базалт, в Станчова могила.
Всъщност за отваряне на такава кариера е имало опити още преди години, като компанията, която стои зад капиталовото желание е " Базалт България ". Сега има заявление за техническо задание, което би трябвало да бъде гледано през днешния ден, 28 март, в Общинския съвет на Павликени. Това е реалност, въпреки преди години Регионална инспекция за опазване на околната среда да не дава зелена светлина – поради изследване, показващо отрицателни последици за околната среда и въздуха. Сега обаче от " Базалт България " споделят, че има съглашение с Регионална инспекция за опазване на околната среда – в плана били вкарани усъвършенствания, да вземем за пример ремонт на основен тръбопровод.
Инициативни комитети от селата към Павликени са твърдо срещу, сподели репортаж на Нова телевизия. Нещо повече – хора от тях настояват, че смяната на позицията на Регионална инспекция за опазване на околната среда е поради това коя в действителност е компанията. Тя е на един великотърновски предприемач, който неотдавна го убиха, сподели един от хората, очевидно визирайки Петър Христов.
Според кмета на Павликени Емануил Манолов настроенията в Общинския съвет са срещу плана. Длъжен съм да входирам заявката, сподели още кметът, само че в действителност се оказа, че " Базалт България " може да внася предлагането в Общинския съвет на всеки три месеца.
На фотографията: Емануил Манолов (в средата)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР