Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите

...
Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите
Коментари Харесай

Откриха контрабандни златни накити на Капитан Андреево

Пореден опит за незаконно преместване на златни украшения предотвратиха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево. Вчера на пункта идва лек автомобил марка " Фолксваген Шаран “ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пасажери - български жители декларират, че не придвижват артикули за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която във фабрична празнина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи произведения от жълт метал. При осъществен персонален обзор на лидера в бельото му са открити 3 транспарантни плика също с произведения от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите украшения са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лева

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо лидера с букви С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни украшения, скрити в особено построен тайник на рейс. От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са задържали близо 83 кг произведения от благородни метали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР