Пореден ден с опасно ветровито време. До последните измервания в

...
Пореден ден с опасно ветровито време. До последните измервания в
Коментари Харесай

Вятърът остава опасно силен и утре, червен код е обявен за 5 области на 19 януари

Пореден ден с рисково прохладно време. До последните измервания в 11 часa, след планинските върхове, най-силни са поривите на север от западните елементи на Стара планина, а във Враца към този момент е оповестено отчасти бедствено състояние.

Предупреждение за мощен и плевел стремителен вятър остава в действие в цялата страна, a в областите Монтана и Враца, от най-високата, трета степен, код алено.



Максималните температури и през днешния ден ще бъдат извънредно високи, в множеството региони сред 15° и 20°. Ще има променлива облачност, тук-там със слаби валежи от дъжд.

Много мощен южен вятър ще духа и през идващото денонощие, изключително мощен и стремителен по северните скатове на планините. Национален институт по метеорология и хидрология разгласи червен код за рисково мощен вятър за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, В. Търново.

И на следващия ден ще остане извънредно топло, с оптимални температури в множеството региони сред 16° и 21°. Във вечерните часове в западните елементи ще завали, по-интензивно в крайните северозападните региони.

Изключително прохладно време и в планините. Ще духа мощен и плевел, по откритите елементи и ураганен вятър от юг-югозапад.

Облачността ще е променлива, постоянно забележителна и основно по южните елементи ще има превалявания от дъжд, над 2000 метра - от сняг.

В Източна България и в петък ще продължи да духа мощен южен вятър, само че в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух. Очакват се съвсем повсеместни превалявания, по-значителни в Западна и Южна България, а с идното намаляване на температурите, по-късно денем във високите полета на Западна България, дъждът ще минава в сняг.

След краткотрайно прекъсване, през почивните дни още веднъж ще вали, най-вече дъжд, а в Западна България - и дъжд, и сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР